I praktik som præst i Årby Kirke

Home / Kirke / I praktik som præst i Årby Kirke
I praktik som præst i Årby Kirke

Uge 43 blev lige en hel del mere spændende og udfordrende for præsten i Årby. For første gang havde jeg praktikant, og en interesseret og engageret en af slagsen. Viktoria Pedersen fra 9. klasse på Kalundborg Friskole fulgte præstearbejdet onsdag, fredag og søndag i ugen, og torsdag fulgte hun en advokat i Næstved ret.

Det var spændende for mig både at skulle formulere hvad det vil sige at være præst og hvad jeg holder af ved embedet. Og det blev til en god samtale onsdag formiddag, før vi kastede os over arbejdet med konfirmationsforberedelsen samme eftermiddag og Viktoria gik til udfordringen med krum hals, da hun ledte konfirmanderne op i tårnet, og forklarede dem hver af de tre klokkers symbolik, og fik dem til at læse de fine indskrifter på hver klokke op. Til sidst gav hun dem lov til at afprøve klokkerne manuelt, hvilket var et hit, ligesom hun, da vi kom over i sognegården introducerede en øvelse og en tavlestafet.

Fredag stod i kaffens tegn, først var Viktoria med til det ugentlige formiddagskaffemøde i personalegruppen, hvor hun fik hilst på både graver, gravermedhjælpere, rengøringen og menighedsrådsformanden. Herefter drog vi ud på to hjemmebesøg, hvor vi blev godt og varmt modtaget igen med kaffe. Da vi omsider var tilbage i præstegården, gennemgik vi søndagens gudstjeneste og Viktoria fik en ordentlig mundfuld opgaver.

Søndag var så den store dag, hvor hun klarede en af søndagens bønner, en læsning og en selv- og velskrevet bøn efter prædikenen til perfektion, ligesom hun delte brødet ud til nadvermåltidet og hældte vand i døbefonten, da søndagens dåbsbarn skulle døbes.

Alt i alt en lærerig oplevelse, også for mig, som praktiksted og praktikindehaver. Præsteembedet står, om muligt endnu mere klart, som meningsfyldt og altid changerende i sit indhold efter dette forløb. Og jeg kan i hvert fald sige med sikkerhed at jeg aldrig har fortrudt.

Sognepræst Helga T. Jensen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.